Foodporn: Churro Ice Cream Bowl

Foodporn: Churro Ice Cream Bowl

Passend zur Mittagszeit mal ein bisschen Foodporn, der ausnahmsweise mal nicht von Line kommt, aber bestimmt ebenfalls sehr lecker ist – zumindest wenn Geschmack und In-Szene-Setzen einigermaßen auf einer Höhe sind.

So ganz genau weiß ich auch gar nicht, was da im Milky Lane Bondi „gekocht“ wurde – scheinbar eine kleine Teigschale, die erst gefroren und dann frittiert wurde und am Ende als Behältnis für eine leckere Kugel Eis mit Schoko- und Karamelsauce.

Sofern mich Google Translate nicht vollkommen angelogen hat, bedeutet „churro“ übrigens verplempern – und verplempern mit Eis und lecker Sauce ist ja grundsätzlich nie eine schlechte Idee, solange am Ende alles im Magen und auf der Hüfte landet.

Auf jedenfall klasse in Szene gesetzt, dürfte den kleinen Hunger allerdings alles andere als stillen:

RECIPE:

Makes 8 churro bowls

1/4 cup butter /cubed
2 Tbsp. brown sugar
1/2 tsp salt
1 cup water
1 cup flour
1 tsp vanilla
4 eggs

cooking oil spray
oil for frying
cinnamon sugar

ice cream
hot fudge and caramel topping (optional)

6-12 cup muffin tin

In a medium saucepan over medium/high heat – add butter, brown sugar, salt, and water – bring to a boil. As soon as the butter has fully melted and the mixture begins to boil, reduce the heat to medium/low and add in flour. Using a wooden spoon, stir until the dough comes together into a ball (about 1 minute). Remove from heat and let cool for 5 minutes before proceeding to the next step (to prevent accidentally cooking the eggs).

Mix in the vanilla extract and add in the eggs, one at a time, being sure to fully incorporate each egg before adding the next. Once all the eggs are incorporated, transfer it to a piping bag with a small star tip.

Invert a muffin tin and spray thoroughly with non-stick cooking spray. Pipe the dough around the inverted cups in spirals to form the bowls. Immediately transfer the tray to the freezer and freeze until solid (about 3 hours or overnight).

Heat oil in a deep pot to 350˚F (175˚C). Remove the muffin tin from the freezer and flex it to release the churro bowls (you may need to also use a small knife under the bottom edge to initially release them). Return any extras to the freezer while you wait to fry.

Fry them in batches, until nicely browned – no more than 3 at a time. Be sure to carefully tip them into the oil so they sink to the bottom. Once desired color is reached remove them from the oil to a paper towel lined plate. Dab off any excess oil then roll them in a cinnamon sugar mixture. Fill with you favorite ice cream and toppings. Enjoy!

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Über Martin

Martin
Technikbegeistert und immer auf der Suche nach spannenden, beeindruckenden und/oder lustigen Themen schreibt Martin neben seinem Hauptberuf täglich mehrere Artikel für wihel.de. Oder wie er es beschreibt: Andere teilen ihre Internetperlen lediglich mit ihren Freunden, wir teilen Sie mit allen, die es interessiert. Alle Beiträge von Martin ansehen.

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